Mijn zorgorganisatie heeft hulp nodig

Heeft jouw zorgorganisatie door corona behoefte aan extra ondersteuning? Geef jullie behoefte voor extra hulp aan ons door. We hebben in ons bestand (oud)zorgprofessionals, medisch studenten en enthousiaste mensen zonder zorgervaring. Zij staan klaar om hun kennis en talent in jouw zorgorganisatie in te zetten.

Heb je als zorgorganisatie nu extra hulp nodig? Bel direct naar ons op 088 0182 899 of neem contact op met jouw regionale contactpersonen.
Dit telefoonnummer is iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00 te bereiken.

Vragen als (zorg)medewerker: ga naar deze pagina.

Aanvragen op taken

Een groot aantal (oud)professionals hebben zich aangemeld om terug te keren in de zorg. Toch is het aantal gediplomeerde verplegenden en verzorgenden beperkt. Daarom is het belangrijk dat je een matchaanvraag plaatst op specifieke taken en niet op functie. Zo vergroot je de kans dat we een passende kandidaat vinden voor jouw vraag. Misschien zelfs wel vanuit een gesubsidieerde coronabaan.

Gesubsidieerde coronabanen

Coronabanen zijn gesubsidieerde banen voor de extra inzet van ondersteunend personeel tot 1 juli 2021. Mensen die in aanmerking komen voor een coronabaan hebben geen zorgdiploma. Toch kunnen ze worden ingezet als gastvrouw/heer, zorg-assistent, zorgbuddy, ADL–ondersteuner, welzijns-assistent, ondersteuner zorgmedewerker of ondersteuner veiligheid.

Er zijn twee soorten coronabanen; een algemene coronabaan en een opleidingsvariant. Lees meer over coronabanen en de mogelijkheden en voorwaarden om deze in te zetten in jouw organisatie.

Download hier een model arbeidsovereenkomst die je kunt gebruiken voor coronabanen.

Onderstaand de introductiefilm van een serie van 5 korte video’s over coronabanen en de subsidieregeling. Bekijk alle video’s hier.

Breed inzetbaar in zorgorganisaties

We nodigen je graag uit om creatief te zijn in je matchaanvraag. De beschikbare kandidaten hebben in de meeste gevallen geen zorgdiploma. Maar wel een mbo-, hbo- of WO-diploma in een ander vakgebied. Zij kunnen vanuit hun kennis en ervaring op meerdere gebieden ondersteunen.

Stand van zaken coronabanen

Er is nog veel ruimte om coronabanen via ons aan te vragen. De thermometer laat de huidige stand zien van hoeveel matchaanvragen er tot nu toe zijn gedaan.
Laatste update: februari 2021.

De thermometer laat alleen de matchvragen zien die bij ons zijn neergelegd. Zorgorganisaties kunnen zelf ook matchen op coronabanen. Wij weten dus niet het totale aantal gevraagde coronamatches.

Verbinden van vraag en aanbod

We streven ernaar om zo snel mogelijk nadat we de aanvraag hebben ontvangen een match aan te bieden. We zijn hierbij afhankelijk van de vraag en het aanbod in een regio. Belangrijk is dan dus ook dat de vraag vanuit jouw zorgorganisatie compleet en volledig moet zijn. Welke informatie nodig is, hebben we volledig beschreven. Hiermee verloopt het proces van werven, selecteren, aannemen en inroosteren zo soepel en voorspoedig mogelijk. En kunnen enthousiaste medewerkers direct ingezet worden en hulp bieden.

Heb je vragen? Neem contact op met jouw contactpersoon in jouw regio. Dat kan via www.regioplus.nl/regios. Of bel naar onze extra bereikbaarheidslijn voor zorgorganisaties: 088 0182 899 (tussen 09:00 en 17:00).

Vragen als (zorg)medewerker: ga naar deze pagina.

Hulp nodig bij je aanmelding?

Bij onze veelgestelde vragen vind je antwoord op de meeste vragen. Neem voor inhoudelijke vragen, contact op met extrahandenvoordezorg@regioplus.nl.

Neem voor technische vragen, zoals ‘Het lukt me niet om een account aan te maken’, contact op met de helpdesk, support@eelloo.nl Voeg indien mogelijk een foto toe van het probleem waar je tegenaan loopt.