Mijn zorgorganisatie heeft hulp nodig

Sinds het uitbreken van de Coronapandemie hebben velen zich aangemeld om bij te springen bij zorgorganisaties. In ons bestand zitten (oud)zorgprofessionals, medisch studenten en enthousiaste mensen zonder zorgervaring. Zij willen allemaal graag hun kennis en talent inzetten in de zorg. Heeft jouw organisatie door corona behoefte aan extra ondersteuning? Geef dan jouw behoefte voor extra hulp aan ons door. Bij het matchen houden we rekening met de kwaliteitsstandaarden en het besmettingsrisico dat de inzet van mensen van buiten de organisatie met zich meebrengt.

Aanvragen op taken

De coronacrisis houdt de zorg al gedurende lange tijd in haar greep. Al in de eerste golf zijn (oud)professionals toegestroomd om terug te keren in de zorg. Het aantal beschikbare volledig gediplomeerde verplegenden en verzorgenden is op dit moment beperkt. Door je vraag te formuleren op basis van uit te voeren taken wordt de kans op een succesvolle match vele malen groter. De uit te voeren taken kunnen wellicht ook uitgevoerd worden door iemand zonder ervaring, vanuit een gesubsidieerde coronabaan.

Gesubsidieerde coronabanen

Coronabanen zijn gesubsidieerde banen voor tijdelijke extra inzet van ondersteunend personeel in de periode tot 1 augustus 2021. Mensen met een coronabaan hebben geen zorgdiploma. Zij kunnen ingezet worden als gastvrouw/heer, zorg-assistent, zorgbuddy, ADL–ondersteuner, welzijns-assistent, ondersteuner zorgmedewerker of ondersteuner veiligheid. Er zijn twee type coronabanen; een algemene coronabaan en een opleidingsvariant. Lees meer over coronabanen en de mogelijkheden en voorwaarden om deze in te zetten in jouw organisatie.

Hulp breed inzetbaar in zorgorganisaties

We nodigen organisaties graag uit om creatief te zijn in hun aanvraag. De beschikbare kandidaten hebben namelijk in de meeste gevallen geen zorgdiploma, maar de meesten zijn mbo, hbo of universitair opgeleid in een andere richting. Zij kunnen vanuit hun kennis en ervaring op meerdere gebieden ondersteuning bieden.

Verbinden van vraag en aanbod

De regionale Extrahandenpunten verbinden op basis van postcode, de best mogelijke match tussen jouw vraag en het aanbod in onze database. We streven ernaar om zo snel mogelijk nadat we de aanvraag hebben ontvangen een match aan te bieden. We zijn hierbij uiteraard afhankelijk van de mate waarin het aanbod aansluit op de vraag. Neem voor specifieke vragen over een aanvraag contact op met jouw contactpersoon in de regio. Dat kan via www.regioplus.nl/regios

Hulp nodig bij je aanmelding?

Bij onze veelgestelde vragen vind je antwoord op de meeste vragen. Heb je een andere vraag?

Neem voor inhoudelijke vragen, zoals ‘Voor hoeveel fte kan ik extra zorgpersoneel aanvragen?’, contact op met extrahandenvoordezorg@regioplus.nl.
Neem voor technische vragen, zoals ‘Het lukt me niet om een account aan te maken’, contact op met de helpdesk, support@eelloo.nl of 088-1004777. Voeg indien mogelijk een foto toe van het probleem waar je tegenaan loopt.