Voor studenten zorg en welzijn
Ik ben student psychologie / verpleegkunde / radiotherapie / geneeskunde / verzorgende IG / social work / farmacie / fysiotherapie / doktersassistent / apothekersassistent / anesthesiemedewerker / verloskunde. Kan ik mij aanmelden?
Jazeker, jouw hulp is zeer welkom! Aanmelden kan op de pagina ‘ik ben medisch student en wil helpen in de zorg’.
Ik heb een diploma uit een eerdere studie in zorg of welzijn of ben recent afgestudeerd. Hoe meld ik mij aan?
Als je al een zorgdiploma hebt, kun je je aanmelden op de pagina ‘Ik wil helpen’, via de knop ‘Ik heb wel een zorgdiploma’.
Hoe gaat het aanmelden en wat gebeurt er daarna?
- Start
Vul je postcode in op de aanmeldpagina. Je wordt doorgeleid naar de juiste regio. - Registreren
Maak een account aan. Heb je dit al eerder gedaan? Dan kun je deze stap overslaan. - Aanmelden
Vul je gegevens zo compleet mogelijk in. - Zoeken
We werken vanuit de vraag van een zorgorganisatie en zoeken daar mensen uit ons bestand bij. Sluiten jouw achtergrond en beschikbaarheid aan bij de vraag van een zorgorganisatie? Dan geven we dat door aan die organisatie. - Contact
De zorgorganisatie bepaalt of ze met de voorgestelde mensen in zee wil gaan. Op het moment dat je door een zorginstelling bent geaccepteerd zal deze contact met je opnemen. Jullie maken dan samen concrete afspraken over jouw inzet. ‘Extra handen voor de zorg’ heeft daar geen rol meer in.Let op: hoewel de nood hoog is kan het toch voorkomen dat je niet voorgesteld wordt aan een zorgorganisatie. Zorgorganisaties hebben soms namelijk behoefte aan medewerkers met een hele specifieke achtergrond of ervaring.
- Melden ‘niet beschikbaar’
Ben je rond met de instelling en ga je aan de slag? Laat dit dan aan ons te laten weten. Geef in jouw dossier aan dat je niet meer beschikbaar bent. - Uitschrijven
Je kunt dan ook besluiten dat je niet meer bij ons in het bestand wilt zitten. Laat ons dat dan weten via de helpdesk, dan zorgen we dat jouw gegevens verwijderd worden.
Kan ik voorkeur opgeven waar ik wil werken?
Op het moment dat je gebeld wordt kun je aangeven wat jouw voorkeuren zijn.
Als ik gematched ben, ben ik dan verplicht om de match te aanvaarden?
Nee. Met de zorgorganisaties en het regionale Extra handen-contactpunt kun je overleggen of de match en de bijbehorende voorwaarden bij jou passen.
Moet ik al werkzaam zijn in de zorg?
Nee, juist mensen die op dit moment niet werkzaam zijn in de zorg nodigen we van harte uit om zich in te schrijven. Om op die manier de bestaande processen in de zorg niet te ontwrichten maar juist te ontlasten.
Hoe wordt omgegaan met mijn gegevens?
Jouw gegevens worden zorgvuldig, conform AVG behandeld en alleen verstrekt aan medewerkers van RegioPlus (het samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties zorg & welzijn en landelijk bureau) die zich bezig houden met het project Extra handen voor de zorg.
Kan ik mij laten (bij)scholen?
De organisaties bekijken zelf welke extra scholing nodig is voor jou om snel aan de slag te kunnen. Je krijgt hierover van hen alle benodigde informatie.
Word ik bij inzet betaald of is het vrijwillig?
Vanuit extrahandenvoordezorg.nl gaan wij niet over de arbeidsvoorwaarden waaronder kandidaten die hun hulp aanbieden in de organisaties worden ingezet. Het ligt dus aan de organisatie of jouw inzet wel of niet wordt betaald.
Ik ben toch niet meer beschikbaar, hoe schrijf ik mij uit?
Stuur een mail naar support@eelloo.nl met als onderwerp: “Afmelding Extra handen voor de zorg’” Wij schrijven je dan zo spoedig mogelijk uit.
Ik heb mij ingeschreven, maar heb nog niets gehoord?
We begrijpen dat je graag snel aan de slag wilt. Wij zijn echter afhankelijk van de vraag uit de regio’s om te kunnen matchen. Mogelijk hebben we nog geen aanvragen gehad die aansluiten op jouw profiel. Toch is het wel belangrijk dat je in het bestand blijft staan als je beschikbaar bent. Zodat we je snel kunnen koppelen als er wel een passende aanvraag is.
Welke specialisaties zoeken jullie het meest?
Alle hulp is welkom! De vraag naar bepaalde specialisaties verandert met de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
In welke regio worden de meeste mensen gezocht?
Dit wisselt en hangt sterk af van hoe het coronavirus zich verder ontwikkelt in Nederland.
Ik heb geen vervoer, kan ik een voorkeurregio aangeven?
Op het aanmeldformulier kun je aangeven in welke regio je wilt werken. Er wordt op het moment dat er een match gevonden is contact met je opgenomen. Je kunt dan aangeven of het voor jou haalbaar is.
Hoe verloopt het in de zorg? Waar zijn de tekorten?
De nood is hoog. We zien overal tekorten, maar op dit moment vooral in de ouderenzorg.
Ik ben maar een paar uur beschikbaar, heeft dat zin?
Het heeft altijd zin om je aan te melden. Geef wel duidelijk aan wanneer je inzetbaar bent. In de praktijk zien we dat mensen die meer inzetbaar zijn makkelijker te matchen zijn dan mensen met een klein aantal uren per week.
Worden reiskosten vergoed?
Hierover maak je zelf afspraken met de zorgorganisatie waar je aan de slag gaat.
Ik ben net begonnen met mijn opleiding, kan ik helpen?
Zeker! Geef wel duidelijk aan hoeveel ervaring je hebt, zodat we daar bij de matching rekening mee kunnen houden.
Ik heb mij al aangemeld. Moet ik me nu nog een keer aanmelden?
Als je al aangemeld staat, hoef je je niet nog een keer aan te melden. Er wordt vanzelf contact met je opgenomen via de mail of telefonisch. Via het tabblad ‘Mijn extra handen’ kan je je profiel eventueel updaten.
Ik studeer psychologie en wil helpen in de GGZ, kan dat?
Dat kan zeker! Aanmelden kan op de pagina ‘ik ben medisch student en wil helpen’.
Kan ik nu al iets doen om me voor te bereiden?
Om jezelf alvast klaar te maken voor de belangrijke taak die je gaat vervullen kan je de e-learning COVID-19 en coronavirus volgen. De e-learning kan je gratis volgen in 20 minuten en is specifiek bedoeld voor zorgprofessionals, je hoeft alleen een account aan te maken.
Daarnaast staan op de pagina ‘Crisisscholing‘ op deze website diverse documenten over Crisisscholing in de vorm van een aantal richtlijnen, protocollen en procedures.