Student Psychologie aan het werk via Extra handen voor de zorg

“Ik hou ervan waardevol bij te dragen”

Zorgpersoneel zit al een jaar lang in een rollercoaster. Dan is het fijn dat er af en toe even op de rem wordt getrapt en er een luisterend oor is. Student Lisse Wesselink is zo’n luisterend oor. In het eerste jaar van de coronacrisis zat ze als masterstudent Psychologie thuis. In de tweede golf werkt ze volop in haar vakgebied bij Interzorg.

In het afgelopen jaar studeerde Lisse –zoals zo vele studenten- thuis op haar kamer. “Ik voelde me nutteloos en wilde meer doen”, aldus Lisse. “Daarom meldde ik me aan bij het platform Extra handen voor de zorg. Mijn steentje bijdragen in de coronacrisis. Het maakte me niet uit wat ik moest doen. Echter vroegen ze me op basis van mijn vooropleiding hbo Toegepaste Psychologie. Een pyscholoog voor de ondersteuning van het personeel, de bewoners en hun familie”, vertelt Lisse.

Lisse Wesselink student pscychologie aan het werk in de zorg
Lisse Wesselink is masterstudent Psychologie

Veel te doen

Ze werkt nu op een woonlocatie van Interzorg voor slechtziende en blinde ouderen. “Deze bewoners hebben voor een deel ook psychische problemen, zoals dementie. Ik werk hier sinds kort en mijn agenda is elke dag vol. Ik hou ervan waardevol bij te dragen.”

Naast de gesprekken met het personeel en de bewoners spreekt Lisse ook met de familieleden. Samen met een collega hebben ze de taken verdeeld. “Er is veel te doen, want de coronacrisis gaat niemand in de koude kleren zitten”, benadrukt Lisse.

Ommezwaai

Ze vertelt met veel enthousiasme dat ze onder de indruk is van de praktijk. “Alleen al minstens vier keer per dag wisselen we van beschermingspak. Naast alleen maar thuis studeren nu vier dagen per week echt in de frontlinie werken. Heel waardevol.”

“Ik bied de mensen onder andere een luisterend oor, zodat ze hun zorgen kunnen uiten. Het is zwaar in deze coronacrisis, maar dat weten we allemaal. Ik kan het studenten aanraden. Ga aan de slag via extrahandenvoordezorg.nl. Iets doen voor je medemens; dankbaar werk. Gewoon doen”, besluit Lisse dit interview.

Dit artikel is oorspronkelijk geplaatst op de website van ZorgpleinNoord.

Reportage RTV Drenthe over Lisse

Bekijk ook de reportage van RTV Drenthe over Lisse en Geneeskundestudent Nienke die allebei via Extra handen voor de zorg aan het werk gingen: