Stewardess Miyase werkt nu in de zorg: “Het werk lijkt erg op elkaar”

Vanwege de coronacrisis besloot stewardess Miyase (23) om in de zorg te gaan werken. Ze meldde zich aan bij het landelijke initiatief Extra handen voor de zorg en kon al na twee weken vanuit een coronabaan aan de slag bij zorgorganisatie Aafje. 

Het werk van een stewardess en zorgverlener lijkt sterk op elkaar. Miyase: “Bij beide beroepen draait het om dienstverlening. Ook als stewardess krijg je trainingen om met verschillende doelgroepen om te gaan, zoals mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.” Miyase kan aan de slag in de ouderenzorg zonder eerst de Nationale Zorgklas te doorlopen, juist omdat zij al veel overlappende kennis heeft.

Miyase (22) aan het werk bij zorgorganisatie Aafje.

Heel geschikt

Ze begon als stewardess omdat ze van reizen houdt: “Ik ontdek graag nieuwe plekken en vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. In de zorg werk je ook veel met mensen. Ik help mensen graag, daar houd ik van.”

Miyase werkt als gastvrouw met ADL-taken. Dit zijn handelingen die mensen dagelijks in het gewone leven verrichten. Zoals bedden opmaken, helpen bij het aankleden en bij eten en drinken. Maar ook het maken van een praatje met cliënten. Het liefst groeit ze door tot verzorgende en daarna verpleegkundige. “Ik wil tot het uiterste gaan in dit beroep. Ik ben hier heel geschikt voor. Ik wil door het volgen van opleidingen voor altijd instromen in de zorg.” 

In deze video vertelt Miyase over haar nieuwe werk in de zorg: