Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.  

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. Zij hebben een groot bestand van mensen, met name zonder zorgervaring, die willen helpen in de zorg. Zij kunnen dit doen vanuit  door de overheid gesubsidieerde coronabanen. Toch blijft de vraag naar meer zorgprofessionals onverminderd groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag zijn in de zorg. Dit maakt dat Extra handen voor de zorg nu ook actief op zoek is naar bijna-zorgprofessionals; medisch studenten.

Studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn, worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl worden zij afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg 

De zorg staat voor een ongekende opgave. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Door studenten die een opleiding volgen tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts te verbinden aan bijbanen die de werkdruk verlagen, kunnen we de zorg in Nederland vooruit helpen. De voornamelijk onlinecampagne trapt af op donderdag 18 februari. Ook worden onderwijsinstellingen gevraagd om hun zorgstudenten en alumni te motiveren om bij te springen in de zorg.  

Extra handen voor de zorg 

Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties.