Extra handen voor de zorg Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’

Om de sector extra te inspireren om anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens deze coronapandemie presenteert Extra handen voor de zorg vanaf 30 november de Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’.

Een enorm aantal oud-zorgprofessionals hebben zich de afgelopen maanden aangemeld bij Extra handen voor de zorg. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldde is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers; zij hebben niet meer helemaal het juiste diploma, ze kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn bijvoorbeeld maar kort beschikbaar.

In de Vodcast serie worden deze belemmeringen besproken en wordt gekeken hoe je deze kan tackelen, creatief benaderen en omvormen zodat er wel meer mogelijk is. Door namelijk anders te kijken en anders te doen is er meer mogelijk bij het inzetten van de toestroom van oud-zorg personeel tijdens deze crisis. In de Vodcast serie wordt onder andere gesproken met bestuurders, HR managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die zelf onlangs zijn ingezet. De eerste Vodcast verschijnt op 30 november. In deze aflevering gaat host Sabine Uitslag in gesprek met Trudy Prins (bestuurder van Stichting Woon- Zorgcentra De Rijnhoven). Zij vertelt meer over hoe ze creatief keken naar de aangeboden extra handen en daarmee optimaal gebruik maakten van hun eigen potentieel als werkgever en de meerwaarde van extra handen op korte en op lange termijn. Ook de passie en het belang van autonomie van medewerkers in coronatijd, onboarding en kwaliteit van zorg komt in deze aflevering aan bod.

Afleveringen
Bekijk de eerste aflevering hier: ‘Anders kijken, anders doen & het perspectief van de bestuurder’.

De tweede vodcast is nu ook te bekijken: ‘Anders kijken, anders doen & het perspectief van de HR manager’.

De derde vodcast is ook online verschenen: ‘Anders kijken, anders doen & het perspectief van de zorgmanager’.

Bekijk ook eens de vierde vodcast uit de serie: ‘Anders kijken, anders doen & het perspectief van de zorgprofessional’.