13 mei 2020

Ervaringsverhaal van Anneke: "Verpleging is een roeping en er werd geroepen."

"Ik ervaar de zorg als een roeping", benadrukt Anneke. "Toen bekend werd dat extra zorgpersoneel nodig was, besloot ik mij aan te melden bij ‘Extra Handen voor de Zorg’". Haar huidige werk bij het Expertisecentrum Euthanasie is door de crisis minder intensief waardoor Anneke de ruimte heeft om bij te springen waar het nodig is. ZuidOostZorg nam op advies van ZorgpleinNoord al snel contact met haar op. Deze ouderenzorgorganisatie bleek een goede match!

“De matching was eigenlijk heel simpel”, vertelt Anneke. "Na aanmelding bij Extra Handen voor de Zorg werd ik door ZuidOostZorg uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek verliep heel prettig, ik voelde me echt heel welkom en dat was super. Dingen als contract, device, telefoon, werkkleding en dergelijke waren snel geregeld en ik werd een ochtend heel fijn ingewerkt."

"Ik heb altijd een passie voor het vak gehad en dat maakt dat ik er nu met plezier in terug ga", vertelt Anneke over haar comeback in de zorg. Anneke werkte voorheen veel in de thuiszorg, in de palliatieve zorg, in de psychogeriatrie en de kind-intensieve thuiszorg. En nu is ze ingewerkt voor de thuiszorg bij ZuidOostZorg om in mei te starten volgens rooster: “Ik doe drie tot vier korte diensten per week. Ik ga dan de cliënten langs met uiteenlopende zorgvragen: medicatie uitzetten, aankleden, douchen enzovoort.”
"Het valt me mee dat ik het werk nog steeds heel erg leuk vind. Het voelt als een jas die ik lange tijd op zolder had liggen en die eigenlijk ontzettend lekker zit." Anneke is blij dat ze zich heeft aangemeld op www.extrahandenvoordezorg.nl: "Het voelt zo goed om bij te dragen aan de zorg. Het is voor een redelijk korte tijd en het is een ontzettend fijn gevoel om bij te dragen."