Subsidie voor de inwerk- en opleidingskosten van extra medewerkers voor organisaties

13 mei 2020

Voor de (tijdelijke) inzet in het kader van de Coronacrisis kan per medewerker een tegemoetkoming worden aangevraagd voor de inwerk- en opleidingskosten via Sectorplanplus. Instellingen die in tijdvak 4 van Sectorplanplus al een aanvraag hebben lopen, kunnen binnenkort via hun bestaande aanvraag de deelnemers voor deze extra activiteit registreren in het portal.

lees meer

Nieuw! Extra Coaching voor de Zorg met Sterk in je Werk

13 mei 2020

Diverse landelijke organisaties zijn binnen ‘Sterk in je werk’ gestart met extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

lees meer

Ervaringsverhaal van Anneke: "Verpleging is een roeping en er werd geroepen."

13 mei 2020

"Ik ervaar de zorg als een roeping", benadrukt Anneke. “Toen bekend werd dat extra zorgpersoneel nodig was, besloot ik mij aan te melden bij ‘Extra Handen voor de Zorg’”. Haar huidige werk bij het Expertisecentrum Euthanasie is door de crisis minder intensief waardoor Anneke de ruimte heeft om bij te springen waar het nodig is.

lees meer