Dankzij corona ontdekte Menthe weer dat haar hart bij de zorg ligt

27 augustus 2020

Menthe van Geffen – Maas (26 jaar), is eind december 2019 moeder geworden van haar eerste kindje. Ze had jaren in de fieldmarketing gewerkt maar had het daar niet meer naar haar zin. Toen ze daar halverwege vorig jaar stopte, bleek ze zwanger. Begin februari is ze weer voorzichtig begonnen om zich heen te kijken naar een nieuwe baan. En toen brak de coronacrisis uit, weg baanperspectief.

lees meer

Maaike (67 jaar): “Ik ben al twee keer met pensioen gegaan, maar de zorg blijft trekken”

06 augustus 2020

“Ondanks dat ik tot de risicogroep behoor, heb ik me spontaan aangemeld voor het project ‘Extra Handen voor de Zorg’. Eigenlijk verwachtte ik geen reactie. Waar zouden ze iemand van mijn leeftijd nou voor nodig hebben?”, vroeg Maaike Huisman zich af. Maar er kwam wel een reactie: in de thuiszorg hebben ze haar maar al te hard nodig.

lees meer

Subsidie voor de inwerk- en opleidingskosten van extra medewerkers voor organisaties

13 mei 2020

Voor de (tijdelijke) inzet in het kader van de Coronacrisis kan per medewerker een tegemoetkoming worden aangevraagd voor de inwerk- en opleidingskosten via Sectorplanplus. Instellingen die in tijdvak 4 van Sectorplanplus al een aanvraag hebben lopen, kunnen binnenkort via hun bestaande aanvraag de deelnemers voor deze extra activiteit registreren in het portal. 

lees meer

Extra Coaching voor de Zorg met Sterk in je Werk

13 mei 2020

Diverse landelijke organisaties zijn binnen ‘Sterk in je werk’ gestart met extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

lees meer

Verhalen uit coronatijd

13 mei 2020

Extra handen voor de zorg koppelt het aanbod van zorgpersoneel dat bij wil springen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties die daar behoefte aan hebben. Dit platform werd in de eerste dagen van de coronacrisis in heel korte tijd opgezet door brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van VWS. De regionale contactpunten van RegioPlus zorgden voor het daadwerkelijk matchen van vraag en aanbod.

lees meer