De Nationale Zorgklas

De zorg kan alle hulp hard gebruiken. Afgelopen maanden bleek dat er genoeg enthousiaste Nederlanders zijn die vanuit welke professionele achtergrond dan ook, mee willen helpen in de zorg. Om hen op een verantwoorde manier te trainen en in contact te brengen met de zorgsector, werkt Extra handen voor de zorg samen met de Nationale Zorgklas. Samen zorgen wij ervoor dat mensen goed opgeleid worden én na een online training bij een zorgorganisatie ingezet kunnen worden.

Online training

De Nationale Zorgklas biedt online trainingen onder leiding van vakdocenten aan mensen die willen ondersteunen binnen de zorg. In één tot twee weken stoomt de Nationale Zorgklas mensen op verantwoorde wijze klaar voor ondersteuning in een zorgorganisatie. Of het volgen van een training wenselijk voor jou is, of dat je gelijk kunt beginnen in de zorg bespreken wij graag tijdens een persoonlijk intakegesprek.

Ik heb de Nationale Zorgklas afgerond. Wat nu?

Als je de Nationale Zorgklas succesvol hebt afgerond, ontvang je een bewijs van deelname en word je aangemeld bij Extra handen voor de zorg. Je maakt vervolgens in het matchsysteem een profiel aan. Hierin geef je onder meer aan welke werkzaamheden je kunt uitvoeren en hoeveel uur je beschikbaar bent.

Heb je dat gedaan, dan ben je klaar om gematcht te worden. Wij gaan aan de slag om je te koppelen aan een aanvraag vanuit de zorg. Ook krijg je vanaf nu iedere twee weken een overzicht met aanvragen en uitleg hoe je kunt reageren als er een aanvraag tussen zit die jou aanspreekt.

Is er een aanvraag die bij jou past, dan stellen wij je voor aan de zorgorganisatie. De zorgorganisatie beoordeelt of jouw voorkeuren en beschikbaarheid matchen met hun aanvraag. Helaas kan dat soms ook betekenen dat ze voor iemand anders kiezen, omdat bijvoorbeeld zijn beschikbaarheid of werkervaring beter aansluit. 

Is er een match tussen jouw aanbod en hun vraag, dan neemt de zorgorganisatie contact met je op. Jullie stemmen de arbeidsvoorwaarden en praktische zaken zoals je startdatum af. Ook wordt een Verklaring Omtrent Gedrag, ook wel een VOG genoemd, aangevraagd. Dit is een verklaring die aangeeft dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je werk. Alles oké? Dan kan jouw zorgavontuur beginnen!

Is jouw tijdelijke klus geklaard en ben je klaar voor een nieuwe? Dan zet je jouw profiel weer op beschikbaar en begint het matchproces gewoon weer opnieuw.