Helpen in de zorg zonder ervaring

Het water staat de zorg aan de lippen. Wil je graag helpen, maar heb je geen zorgdiploma? Dat is geen reden om het niet te doen. Ook zonder passend diploma kan je tijdens de coronacrisis veel waarde toevoegen in de zorg. We zijn dus ontzettend blij dat jij jouw hart laat spreken en wilt helpen! Misschien word je niet meteen ingezet. We verwachten de komende weken vanuit zorgorganisaties veel vraag om ondersteuning. Want de nood is hoog. Het is dus belangrijk dat jij je nu alvast aanmeldt.

Om aan de slag te kunnen in de zorg is het belangrijk dat je ingewerkt en begeleid wordt. Dat vraagt tijd en inzet van zorgmedewerkers. Daarom gelden er wel een paar voorwaarde om bij een zorgorganisatie aan de slag te gaan. Je moet gedurende een periode van minstens twee maanden, minimaal 20 uur per week beschikbaar zijn.

Taken & functies

Zorgorganisaties zijn hard op zoek naar extra hulp om het vaste zorgpersoneel goed te ondersteunen. Hoe jouw taken er precies uitziet, hangt af van de organisatie waar je straks aan de slag gaat. Je legt bijvoorbeeld materialen klaar, maakt een praatje met bewoners of patiënten, je helpt mee met het voorbereiden en begeleiden van maaltijden, schenkt koffie, je begeleidt bezoek of ondersteunt bij andere activiteiten. De functies worden omschreven als gastvrouw/heer, zorg-assistent, zorgbuddy, ADL–ondersteuner, welzijns-assistent, ondersteuner zorgmedewerker of ondersteuner veiligheid. 

Aanmelden bij Extra handen voor de zorg

Er zijn verschillende manieren om jouw avontuur in de zorg te beginnen. Je kunt eerst een online training volgen via de Nationale Zorgklas, direct aan de slag gaan in een zogenoemde coronabaan of een leer-werktraject volgen om langdurig in te stromen in de zorg. Vul je gegevens in en meld je aan voor een persoonlijk intakegesprek. We bekijken dan samen welke mogelijkheid het beste aansluit bij jouw situatie.

Vragen?

Heb je vragen werken in de zorg zonder ervaring of coronabanen?
Bel dan naar onze coronabanen-informatielijn: 088 0182 880

Iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar.