Nog geen zorgervaring? Geen probleem!

Extra handen voor de zorg werkt nauw samen met De Nationale Zorgklas. Als je nog geen ervaring hebt in de zorg, stomen we jou eerst via een vierdaagse Online Training van De Nationale Zorgklas klaar om op een verantwoorde wijze aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Wanneer jij je aanmeldt via onderstaande button, weet De Nationale Zorgklas dat je bereid bent een korte training te volgen die noodzakelijk is om te kunnen ondersteunen in de zorg. Zij nodigen je vervolgens uit voor een online intakegesprek met een van hun medewerkers. Samen kijken jullie of je inderdaad kunt starten met De Nationale Zorgklas. Als dit het geval is, word je ingedeeld in een klas met maximaal 15 andere deelnemers met wie je samen de Online Training gaat volgen.

Hoe lang duurt de training?

De training vindt plaats op 4 aaneengesloten dagen en bestaat uit 7 modules, die elk een dagdeel van ongeveer 3 uur in beslag nemen. Je kunt daarbij kiezen voor een training van maandag tot en met donderdag of van dinsdag tot en met vrijdag. De training vindt gedurende deze dagen volledig online plaats. Het is dus van belang dat je een goed werkende internetverbinding en computer tot je beschikking hebt. 

Wat moet ik betalen voor de training?

Niets. Vanwege de coronacrisis wordt de training tijdelijk kosteloos aangeboden.

Wat leer ik in de training?

In de 7 modules van de training komen verschillende vaardigheden en theorie aan bod om jou zo goed mogelijk voor te bereiden voor het werk in de zorg. Denk hierbij aan onderwerpen zoals, ‘Veilige zorg en COVID-19’, ‘Hospitality’, of ‘Ondersteuning bieden bij activiteiten’. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van De Nationale Zorgklas.

Wat ga ik doen na de training?

De kern van jouw rol is om straks het zorgpersoneel goed te kunnen ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het klaarleggen van materialen, het voorbereiden en begeleiden bij maaltijden, een praatje maken met de cliënten, koffie schenken, het opruimen van spullen, het doen van kleine activiteiten als de krant voorlezen, opruimen of dingen ophalen of wegbrengen. Uiteraard zijn jouw toekomstige taken ook afhankelijk van de zorgorganisatie waar je aan de slag gaat.

Wat gebeurt er wanneer de training is afgerond?

Zodra je de training van De Nationale Zorgklas hebt afgerond, geeft De Nationale Zorgklas dat aan ons door en neemt Extra handen voor de zorg weer contact met je op. Onze regionale partners kijken dan samen met jou waar je het beste ingezet kan worden.

Klik op onderstaande button om naar de aanmeldpagina van De Nationale Zorgklas te gaan:


Heb je vragen over deelname aan de Nationale Zorgklas, neem dan contact op met: info@nationalezorgklas.nl of kijk op de veelgestelde vragen.